miércoles, 7 de mayo de 2008

Trobada professional entre productors i restauradors del Sobirà


El proppassat dilluns 4 de maig al vespre productors de la comarca del Pallars Sobirà (elaboradors làctics, xarcuters, pastissers i productors càrnics es reuniren al restaurant el Pigal de Llessui per presentar els seus productes als restauradors de la comarca del Pallars Sobirà. L’objectiu de la trobada: donar a conèixer els productes i la gent que hi ha al darrera de la producció alimentària d’aquest territori de muntanya.

L’acte el va presidir el prestigiós cuiner Oriol Rovira, del Restaurant Els Casals de Sagàs (Berguedà), el cuiner i docent Mariano Gonzalvo (professor de l’escola Hofmann de Barcelona i resident al poble de Surp – Pallars Sobirà) i el conegut periodista i cuinòleg Jordi Estadella.

La trobada comptà amb més de 20 restaurants de la comarca que degustaren els diferents plats i esquisiteses com la girella, el xolís, filet de vedella ecològica, hamburguesa de vedella ecològica, carn de corder ecològic, secallona, embotit de cérvol, formatges de vaca, d’ovella i galetes artesanes; productes a càrrec dels mateixos productors. Alhora el cuiner Oriol Rovira va sorprendre als assistents amb unes múrgoles farcides botifarra del perol i el cuiner Mariano Gonzalvo amb una sorprenent plat de bèstia viva.

L’objectiu de la trobada és aconseguir compromisos per part dels restauradors i dels mateixos productors per abastir-se mútuament i aconseguir d’aquesta manera donar a conèixer a través de la restauració de la comarca i la seva gastronomia, no només el nom dels plats típics de la comarca, sinó realment conèixer el gust dels aliments que provenen dels trossos, dels prats de la comarca.