lunes, 9 de noviembre de 2009

S'inicia el curs pilot de cuina a Llavorsí!: "del Tros al Plat i del Plat al Pap"



Aquest passat dijous ha començat la iniciativa “Del Tros al Plat i del Plat al Pap” . Es tracta d'un projecte pilot al Pirineu que pretén a través de la cuina donar a conèixer les bases del projecte del Tros al Plat.


Mitjançant aquest taller es vol apropar als/les nens/es de la comarca a conèixer la professió que hi ha al darrera dels aliments que ens mengem, l’ofici de ser pagès i alhora donar valor a la importància d’aquest en l’equilibri del sistema; coneixerem què vol dir i què implica el consumir local; què volem dir quan diem que un aliment és ecològic o natural; de quina manera podem aconseguir una alimentació saludable i com podem fer que sigui així a la nostra escola i a la nostra casa. Alhora coneixerem l’estacionalitat dels productes i la importància de consumir productes de temporada i de proximitat. Finalment descobrirem què hi ha al darrera de cada producte: com s’elaboren, conserven i es manipulen els aliments d’una manera saludable i duradora.

Aquest any es desenvoluparà una prova pilot , així doncs, es proposa realitzar-lo només a una de les escoles de la comarca. Segons la valoració del taller per part de l’alumnat i del professorat, de cara al curs vinent es proposarà a la resta d’escoles del territori. S’ha cregut oportú realitzar-lo al CEIP de Llavorsí ja que el nombre d’alumnes i les característiques de l’escola són idònies pel seu desenvolupament.

Aquest projecte es finançarà amb fons INTERREG de la Unió Europea a través del projecte AGRIPROXI que agrupa a 8 socis d’administracions i institucions de Catalunya i el Pirineu Francès. Alhora del Tros al Plat és el tercer any consecutiu que és recolzat pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.


El cuiner Mariano Gonzalvo amb els alumnes del CEIP de Llavorsí